2024-06-24 | Olivier Tack

Persbericht: Studio Emma eerste en enige Pimcore Platinum Partner in België

Studio Emma heeft als eerste en enige in België de status van Pimcore Platinum Partner behaald. Wereldwijd zijn er slechts 24 Pimcore Platinum Partners en Studio Emma mag zich nu ook rekenen tot dit select gezelschap. Deze erkenning bevestigt hun uitgebreide expertise en leiderschap op het gebied van databeheer en management. 

Tags:

Pimcore
Databeheer

Uitgebreide kennis en expertise

Het Platinum Partner-label is een bewijs van de uitgebreide ervaring en diepgaande kennis die Studio Emma biedt in het volledige Pimcore-domein. Dit omvat een waaier aan oplossingen voor data management zoals product information management (PIM), master data management (MDM), web2print en datastandaardisatie. Studio Emma is overigens de enige in België die zowel met Pimcore als met Shopware een partnership heeft, wat hun positie in de markt alleen maar verder versterkt.

Langdurig partnership 

Het partnerschap tussen Studio Emma en Pimcore gaat al negen jaar terug. Studio Emma was een van de ‘early adopters’ die de allereerste versie van Pimcore gebruikte. Toen werd het platform vooral ingezet als content management systeem voor websites. Ondertussen wordt al gewerkt met versie 11.

Studio Emma zag meteen het potentieel van Pimcore en de perfecte match met hun PHP- en Symfony-kennis, evenals hun passie voor open source. Door de jaren heen is het team verder gegroeid en hebben ze tal van integraties gerealiseerd, waaronder meerdere e-commerce projecten met Magento waarbij Pimcore als PIM fungeerde.

Pimcore an sich biedt Studio Emma waardevolle ondersteuning bij complexe projecten, het trainen van medewerkers en het inzetten van verschillende marketingtools. De jaarlijkse Pimcore Inspire-conferentie in Oostenrijk is daarbij een bron van inspiratie en biedt toegang tot een levendige community van partners.

Cocreatie

Bij Studio Emma staat een goede relatie met hun klanten centraal. Ook nadat de basis is gelegd, blijven ze nauw betrokken om een verdere digitale transformatie bij hun klanten te realiseren. Efficiëntie, samenwerking en inzichten vergroten via workflows, integraties, rapportages, enz. vormen hierbij een sterke meerwaarde.

Meer informatie over hun projecten is te vinden in de verschillende Pimcore case studies, waaronder de meest recente samenwerking met Meno Group

 


 

Over Studio Emma

Studio Emma is een Belgisch digital agency met meer dan 20 jaar ervaring in het bedenken en uitwerken van digitale oplossingen. Zij maken deel uit van de Gumption Groep, een co-creatie van gelijkgestemde bedrijven. Vanuit Brugge en Kortrijk bouwt het +30-koppig team van adviseurs, ontwerpers en ontwikkelaars aan geïntegreerde e-business solutions in de domeinen e-commerce en databemanagement (PIM/MDM). Met hun no-nonsense en proactieve aanpak zijn ze een betrouwbare partner voor bedrijven die digitaal willen groeien en transformeren. Dit wordt bevestigd met honderden realisaties en tientallen langdurige trajecten op hun palmares. 

Over Pimcore

Pimcore is een IT-bedrijf dat innovatieve oplossingen biedt voor het beheer van gegevens en ervaringen. Het bedrijf is opgericht in 2013 en heeft zijn hoofdkantoor in Salzburg, Oostenrijk. Meer dan 110.000 klanten, waaronder Fortune 100-bedrijven zoals Pepsi, Sony en Audi, vertrouwen al op Pimcore. Het Pimcore Platform aggregeert, verrijkt en beheert bedrijfsdata, waardoor klanten actuele, consistente en gepersonaliseerde ervaringen krijgen. De modules Digital Asset Management (DAM), Product Information Management (PIM), Master Data Management (MDM), Digital Experience Management (DXP/CMS) en Digital Commerce worden erkend door analisten zoals Gartner en Forrester.

www.pimcore.com